Onze webcast avonturen

Sinds de start van Connecting Media in 1999 produceren we webcasts (internet livestreams) voor evenementen, de omroepen, overheid en voor bedrijven.

Al bijna 20 jaar, verzorgen we uitzendingen van kleine evenementen tot zeer grote meercamera producties in binnen- en buitenland. Het begon met een live concert van DJ Dano vanuit de Tagrijn in Hilversum, 10 uur lang streamen vanuit onze kleine reportagewagen. Daarop volgden nog vele projecten voor de omroep KRO/RKK, het Ministerie van Economische en Algemene Zaken in Den Haag, Microsoft en Emerce/VNU, IDG. Sport evenementen zoals de Military Boekelo, de Fanny Blankers Koen Games, vele races op circuit Zandvoort, en zelfs de 24 uur van Spa-Francorchamps en Zolder in België.

webcast in europa

Ons kantoor in Brazilië timmerde ondertussen ook hard aan de weg met mooie projecten voor museum MAM São Paulo, Universiteit FGV, en het ministerie van Buitenlandse zaken in São Paulo.

webcast in Brazilië

De laatste 2 jaar zijn de projecten alleen maar mooier geworden. De General Electric Droneweek vanuit Rio de Janeiro werd zelfs genomineerd voor een Webby Award! En direct daarna…. Het project kwam daags nadat we de Droneweek hadden afgerond. We hadden tot diep in de nacht met onze klant het succes gevierd als technische ploeg in Brazilië met de 5 uitzendingen op facebook Live. Na een paar uur slapen zaten Roeland en René fris en fruitig aan een ontbijt in een chique hotel aan Copacabana met de toekomstige klant. We wisten toen nog niet dat het om facebook USA ging. Een goed gesprek en 1 week verder werd de knoop doorgehakt, we hadden een contract voor een webcast productie voor Facebook USA tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro.

Het was even een gekkenhuis... we hadden zo’n 3 weken om alles te organiseren. Mensen, apparatuur, tijdelijke invoer van apparatuur in Brazilië, vliegtickets en een speciale verzekering voor de Amerikanen.

Webcast facebook USA voor NBC in Rio de Janeiro

Connecting Media heeft een maand lang elke dag de livestreams verzorgd op facebook Live voor facebook USA. Vanuit onze 3 webcast studio's in het Canada House, Great Britian House en de NBC studio in Rio de Janeiro. De webcast studio’s waren volledig uitgerust en bemand door ons en partner Amsterdam Productions in opdracht van het Amerikaanse CIVIC Entertainment. Honderden live uitzendingen en miljoenen kijkers maakten dit 1 van onze grootste webcast projecten ooit!

Behind The Scenes #Rio2016 Olympic Games voor Facebook USA:

Bekijk de mogelijkheden voor webcasten op onze website.

Links:

Drone week foto's

Drone week portfolio

facebook USA Rio2016 Foto's

facebook USA Rio2016 Portfolio

Webcast Max Verstappen São Paulo Foto's

Webcast Max Verstappen São Paulo Portfolio

De Connecting Media crew

nb: 18 tot 21 Mei 2018 staan wij weer in opdracht van Gomez Productions weer op het grootste gratis jazzfestival van Nederland, Jazz in Duketown in Den Bosch. Wij verzorgen daar de techniek, productie en live regie voor een Facebook livestream en live signaal op de led-schermen bij het hoofd podium op de Parade.