A Webby!Ons laatste blog was .. 2016 is loading … let’s go! En we gingen! Voor onze beide vestigingen in Nederland en Brazilië bleek 2016 een gek en zeer druk jaar ... zonder de tijd voor een echte blog-update ...

Dus hier zijn we weer .... alweer half 2017. Met komende blog-berichten, brengen we nieuwe updates over Connecting Media.

Vorig jaar rond april, begon een bijzonder jaar door een gesprek met onze nieuwe opdrachtgever LITmedia in Brazilië, over een internationaal project in Rio de Janeiro. Het betrof; Droneweek van General Electric.


5 Dagen streamen, live vanaf 5 verschillende locaties. Oké ... we hebben dit eerder gedaan in Europa. Maar hey ... dit is Brazilië en alles is daar anders! Elk van de 5 locaties was verschillend en elke dag bracht zijn eigen uitdagingen. We hadden 2 dagen uitzending bij het kantoor en het laboratorium van General Electric, 2 dagen op een locatie voor de Olympische Spelen, die nog in aanbouw was en 1 dag bij het meer van Marapendi. Onze crew kwam uit Amerika, Brazilië, Australië en Nederland ... stel je de communicatie even voor :)

Dag 1 was een 'makkelijke' dag, een testdag een week van tevoren. 2 camera's op statieven, live signalen vanaf diverse drones en enkele extra camera's van de drone-mannen van Spark Aerial. Het was onze eerste Facebook Live webcast, een drone ballet show. We zonden uit op 2 verschillende Facebook pagina's van General Electric in de engelse en portugese taal. Portugees werd live vertaald vanuit een voice-booth op locatie.Dag 2 was bij het meer Marapendi, een prachtige lokatie. Een van de grootste uitdagingen op elke locatie was een stabiele snelle breedband internetverbinding. Onze opdrachtgever was verantwoordelijk voor dat onderdeel, maar natuurlijk moesten de technische oplossingen op de locaties bij ons vandaan komen. Ook bij het Marapendi meer, waar we de signalen ontvingen door 'internet via radio'. Interessant detail was dat we live video nodig hadden van een kajak van het Braziliaanse nationale Olympische team en van een boot met coach, die de kajak met volgde en een speciale app die de coach gebruikte voor metingen tijdens de trainingen.Dag 3. Dag 3 is eigenlijk al begonnen tijdens dag 2, omdat we hoorden dat we geen internet-antenne mochten plaatsen op de Olympische locatie! Dus, geen internet ... Internet is toch redelijk belangrijk voor een live webcast ;) s'nachts hebben we het probleem opgelost met behulp van veel vrienden. Oplossing: een satelliet uplink naar Los Angeles, daarvandaan werd het signaal naar Washington gestuurd via fiber alwaar men het naar Facebook streamde. Als backup had we een sateliet downlink in Parijs, vanwaar we ook naar Facebook konden streamen ... we hebben die nacht niet veel geslapen.Dag 4, terug bij het General Electric Lab. Deze keer in het gebouw waar ze de glasvezelkabel testen die over de bodem van de oceaan van het ene continent naar het andere loopt.Dag 5, de finale. Terug bij de olympische locatie met een breedbandverbinding van een andere leverancier. En die verbinding was helemaal niet stabiel. Slechts enkele ogenblikken voordat we op de General Electric Facebook-pagina live gingen , vertraagde de internetverbinding... Tijdens de de laatste minuut van het aftellen van de regisseur, hebben we de lijn gecontroleerd en 15 seconden voordat we live gingen, hebben we het erop gewaagd ... GO !Alles ging goed in deze 5 dagen, zowel opdrachtgever LITmedia als General Electric waren meer dan blij met het resultaat. Wat er gebeurde de dag na deze heftige klus... vertellen we in het volgende blogbericht.

We hebben net ontdekt dat de Droneweek-productie is genomineerd voor een Webby Award, bekend als "de Oscars voor het internet". We zijn er erg trots op!

WebbyAwards2017
Link naar de WebbyAwards website met een gave #Droneweek #BehindTheScenes video van ons team!

We willen onze crew bedanken, onze klant LITmedia, Crew of The Barbarian Group + LOT112, natuurlijk onze vrienden van Spark Aerial en Peixe Voador Produções voor dit 2-weekse avontuur dat we nog steeds de moeilijkste klus noemen die we in ons bestaan ​​hebben uitgevoerd.

Behind The Scenes #Droneweek 2016:

Bekijk ook de volgende links: Drone week foto's: Foto Drone week portfolio: Portfolio

De Connecting Media crew