2016 is loading …. let’s go!

2015 .... Voor ons, een jaar met nieuwe kantoren en edit-suites in Nederland en Brazilië.

Onze web en app-afdeling werd genivelleerd met nieuwe teamleden. We deden nieuwe investeringen in onze toekomst, onze medewerkers en partners wereldwijd en natuurlijk onze klanten.

Volgend jaar, zouden we graag meer samenwerkingsverbanden met u allen hebben. We gaan door met dezelfde passie, en blijven ons best doen om innovatief en flexibel blijven, en u te helpen met uw doelen van 2016 te bereiken. Laat ons weten wat uw wensen zijn.

Het was weer een absoluut genot met u samen te werken. Voor ons was het een spannend jaar in al onze activiteiten. We hopen dat het ook een geweldig jaar voor u was!

2016 is loading …. let’s go!

Gelukkig kerstfeest en een vrolijk nieuwjaar!

Het Connecting Media team

Connecting Media Nederland is VERHUISD!

Na 8 jaar in onze media-studio in Baarn, is het tijd voor een nieuwe stap. We gaan verhuizen naar media-stad Hilversum. Ons nieuwe adres heeft alles te maken met muziek en geluid, waarmee het ook allemaal begonnen is bij Connecting Media. We voelen ons al direct thuis.

Wij zitten vanaf 1 juni in het Wisseloord ”Sounds” gebouw. Als u ons wilt bezoeken of chocolade wilt sturen is dit het juiste adres:

Connecting Media
Mozartlaan 25-U
1217 CM Hilversum
Netherlands

Vanaf deze locatie kunnen wij onze klanten nog beter bedienen door een goede bereikbaarheid en een zeer snelle internetverbinding, in een bosrijke rustige omgeving. Kom snel eens een bakje koffie doen om onze nieuwe media-studio te bekijken.

Met vriendelijke groet

René Schaap en Michiel Overeem

Getijden webcast

Soms komen we door onze producties op hele speciale locaties en bij hele speciale mensen. Zo werden we in 2003 benaderd door de internet afdeling van de KRO/RKK om eens te komen praten over een live webcast van de zogenaamde ‘getijden gebeden’ van de zusters trapistinnen van Abdij Koningsoord in Berkel Enschot. Nu waren wij al enigszins bekend met het kloosterleven omdat wij al enige jaren de opnamen en online video’s verzorgenden van de getijden gebeden in het klooster ‘Abdij Maria Toevlucht’ in Zundert. Het is een speciale ervaring als je rondloopt in een klooster als zijnde 2 computer nerds, onze apparatuur is daar eigenlijk niet op zijn plek want je gaat voor je gevoel minstens 100 jaar terug in de tijd…. laat staan dat je er rondloopt met een mobiele telefoon en een gifgroene Apple laptop. Het is een andere wereld.

webcast reportagewagen met ons en de broeders

De KRO/RKK vroeg ons een live webcast mogelijkheid te ontwikkelen zodat de Getijden Gebeden van de zusters 6 keer per dag live te beluisteren zijn door luisteraars wereldwijd. De oplossing moest portable zijn zodat de opdrachtgever ook andere evenementen kon gaan uitzenden vanaf andere locaties. De stream moest zeer klein zijn zodat ook gebruikers met een analoge telefoonlijn nog konden luisteren. De opdracht van KRO/RKK zette ons wel even aan het denken. Indertijd was er nog amper breedband internet. Ook kunnen we de nonnen niet vragen even de webcast encoder op te starten door wat UNIX commando’s in de terminal in te toetsen. Het moest simpel te bedienen zijn en ook moest de uiteindelijke radiostream heel klein worden. Alles moest automatisch werken zodat wij er niets aan hoefden te doen dan behalve periodiek onderhoud en updates.

Het resultaat was een 1 meter hoge flightcase met daarin een Audio mixer + Compressor Gate. Hiermee konden we de audio qua klank en volume automatisch onder controle houden. Het signaal werd ingevoerd in de AudioEncoder. Dit was een computer met het Operating system Linux, hiermee konden we een mooie en stabiele mp3 stream maken die klein genoeg was om over een ISDN lijn te versturen naar de streaming provider. Onderin de webcastset zat ook een No-Break zodat bij spannings uitval de encoder gewoon bleef werken. De Encoder was ook voorzien van een 2de harddisk waar het hele systeem gespiegeld op stond.

De bediening van de set is een ander verhaal. We ontwikkelden een klein kastje met daarop 2 knoppen en een lampje. De nonnen drukte op ‘stream aan’ , het lampje ging knipperen als alles werkte. Aan de buitenkant zag het er allemaal heel simpel uit, maar in het kastje zat een webserver die in verbinding stond met de audio-encoder. Nadat er op de knop ‘stream aan’ werd gedrukt voerde de webserver een aantal commando’s uit naar de encoder zodat deze de stream startte en tegelijk ook inbelde via ISDN naar de streaming provider. Het kastje hing in de kerk en werkte perfect. Nadat een aantal jaren later ADSL-breedband beschikbaar kwam in het klooster, hebben we het systeem daarop aangepast, en ook een video-encoder geïnstalleerd zodat bij speciale evenementen er ook een video stream beschikbaar kwam. We bedienden de video encoder op afstand zodat de rust in het klooster gewaarborgd bleef.

kastje .. webcast set

In 2009 verhuiste het hele klooster van Berkel Enschot naar Oosterbeek, vlakbij Arnhem. De KRO/RKK vroeg ons om zorg te dragen voor de verhuizing van de webcastset en de nieuwe installatie in het totaal nieuw gebouwde klooster. We plaatsten nieuwe microfoons welke beter pastte bij de akoestiek van de nieuwe kerk. Daarnaast werd een zogenaamd CMS ontwikkeld voor de uitzend agenda. De zusters konden online de uitzendtijden zelf instellen en aanpassen.

nieuwe webcast set + nieuwe lokatie

We zijn nu meer dan 12 jaar verder, en hebben begin 2014 de ‘oude’ audio-encoder vervangen voor een nieuwe encoder. De wensen waren een kleine, energie-zuinige encoder. Omdat er nog steeds geen oplossingen bestaan die aan onze wensen voldoen hebben we weer de oplossing zelf ontwikkeld samen met de server experts van Warpnet uit Groningen. Ook is er een nieuw CMS ontwikkeld zodat de zuster klaar zijn voor de komende 12 jaar. Aankomende kerstdagen zijn een aantal speciale uitzendingen van de getijden. Als u wilt meeluisteren bezoek de trapistinnen van Abdij Koningsoord dan via deze link en geniet van de getjden.

link: getijden

Michiel Overeem - managing director Connecting Media Netherlands

De start

Een nieuwe website van Connecting Media, en daarmee introduceren we ook een blog. Een blog over ons bedrijf en ons zelf. Met het blog willen wij delen wat er achter onze producties en avonturen schuil gaat, voor een persoonlijk tintje, en om de nauwe band met een ieder die ons kent te behouden of ons beter te leren kennen.

Zo'n 20 jaar geleden vroeg een klant mij "Kun je een website maken?". Ik vroeg hem, "wat is dat?". Hij legde uit .... "Het is iets met een computer". Ik antwoordde: "Dan kunnen wij u helpen.".

Ik contacteerde mijn vriend Michiel, die op dat moment de studie 'Interaction Design' volgde aan de HKU te Utrecht. Hij vertelde me dat hij wel wat lessen op school had gehad in dit website gebeuren genaamd HTML.

Sindsdien rolden we eigenlijk van de ene productie in de andere, maar altijd dicht bij onze kern: Muziek, Video en Technologie. Connecting Media is eigenlijk altijd al een Cross-media bedrijf geweest, wij zagen het samengaan van verschillende media altijd al als een van onze speerpunten. Vandaar ook onze naam…. Inmiddels, hebben we zelfs al een aantal kantoren in Brazilië. Ik ben trots op wat we hebben bereikt, maar tevreden zijn we nooit!

Let's go for another 15 years.

René Schaap - Managing director Connecting Media Brasil