Onze webcast avonturen

Sinds de start van Connecting Media in 1999 produceren we webcasts (internet livestreams) voor evenementen, de omroepen, overheid en voor bedrijven.

Al bijna 20 jaar, verzorgen we uitzendingen van kleine evenementen tot zeer grote meercamera producties in binnen- en buitenland. Het begon met een live concert van DJ Dano vanuit de Tagrijn in Hilversum, 10 uur lang streamen vanuit onze kleine reportagewagen. Daarop volgden nog vele projecten voor de omroep KRO/RKK, het Ministerie van Economische en Algemene Zaken in Den Haag, Microsoft en Emerce/VNU, IDG. Sport evenementen zoals de Military Boekelo, de Fanny Blankers Koen Games, vele races op circuit Zandvoort, en zelfs de 24 uur van Spa-Francorchamps en Zolder in België.

webcast in europa

Ons kantoor in Brazilië timmerde ondertussen ook hard aan de weg met mooie projecten voor museum MAM São Paulo, Universiteit FGV, en het ministerie van Buitenlandse zaken in São Paulo.

webcast in Brazilië

De laatste 2 jaar zijn de projecten alleen maar mooier geworden. De General Electric Droneweek vanuit Rio de Janeiro werd zelfs genomineerd voor een Webby Award! En direct daarna…. Het project kwam daags nadat we de Droneweek hadden afgerond. We hadden tot diep in de nacht met onze klant het succes gevierd als technische ploeg in Brazilië met de 5 uitzendingen op facebook Live. Na een paar uur slapen zaten Roeland en René fris en fruitig aan een ontbijt in een chique hotel aan Copacabana met de toekomstige klant. We wisten toen nog niet dat het om facebook USA ging. Een goed gesprek en 1 week verder werd de knoop doorgehakt, we hadden een contract voor een webcast productie voor Facebook USA tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro.

Het was even een gekkenhuis... we hadden zo’n 3 weken om alles te organiseren. Mensen, apparatuur, tijdelijke invoer van apparatuur in Brazilië, vliegtickets en een speciale verzekering voor de Amerikanen.

Webcast facebook USA voor NBC in Rio de Janeiro

Connecting Media heeft een maand lang elke dag de livestreams verzorgd op facebook Live voor facebook USA. Vanuit onze 3 webcast studio's in het Canada House, Great Britian House en de NBC studio in Rio de Janeiro. De webcast studio’s waren volledig uitgerust en bemand door ons en partner Amsterdam Productions in opdracht van het Amerikaanse CIVIC Entertainment. Honderden live uitzendingen en miljoenen kijkers maakten dit 1 van onze grootste webcast projecten ooit!

Behind The Scenes #Rio2016 Olympic Games voor Facebook USA:

Bekijk de mogelijkheden voor webcasten op onze website.

Links:

Drone week foto's

Drone week portfolio

facebook USA Rio2016 Foto's

facebook USA Rio2016 Portfolio

Webcast Max Verstappen São Paulo Foto's

Webcast Max Verstappen São Paulo Portfolio

De Connecting Media crew

nb: 18 tot 21 Mei 2018 staan wij weer in opdracht van Gomez Productions weer op het grootste gratis jazzfestival van Nederland, Jazz in Duketown in Den Bosch. Wij verzorgen daar de techniek, productie en live regie voor een Facebook livestream en live signaal op de led-schermen bij het hoofd podium op de Parade.

Een fijn kerstfeest en een gelukkig 2018!


We hebben weer een fantastisch jaar achter de rug, met video, postproduction, webcasting en webdelvelopment projecten waar we trots op kunnen zijn! We hebben op alle vlakken ons niveau weer kunnen verhogen en gezien dat er steeds meer overlap is, onze specialiteit; CrossMedia. Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie, onze klanten, partners, leveranciers en vrienden!

Zelfs met een economische crisis in Brazilië is het ons gelukt om daar nieuwe opdrachtgevers binnen te halen en hebben leuke projecten in het vooruitzicht, dus we kijken uit naar 2018 voor onze Zuid-Amerikaanse vestigingen. In Nederland was het weer drukker dan ooit en 2018 ziet er zeer veelbelovend uit.

Connecting Media gaat door met dezelfde passie en inzet door om flexibel en innovatief te blijven, en te streven naar nèt een stapje beter. We werken graag weer met jullie in 2018!

Gelukkige kerstdagen en een prettig nieuwjaar!

De Connecting Media crew

A Webby!Ons laatste blog was .. 2016 is loading … let’s go! En we gingen! Voor onze beide vestigingen in Nederland en Brazilië bleek 2016 een gek en zeer druk jaar ... zonder de tijd voor een echte blog-update ...

Dus hier zijn we weer .... alweer half 2017. Met komende blog-berichten, brengen we nieuwe updates over Connecting Media.

Vorig jaar rond april, begon een bijzonder jaar door een gesprek met onze nieuwe opdrachtgever LITmedia in Brazilië, over een internationaal project in Rio de Janeiro. Het betrof; Droneweek van General Electric.


5 Dagen streamen, live vanaf 5 verschillende locaties. Oké ... we hebben dit eerder gedaan in Europa. Maar hey ... dit is Brazilië en alles is daar anders! Elk van de 5 locaties was verschillend en elke dag bracht zijn eigen uitdagingen. We hadden 2 dagen uitzending bij het kantoor en het laboratorium van General Electric, 2 dagen op een locatie voor de Olympische Spelen, die nog in aanbouw was en 1 dag bij het meer van Marapendi. Onze crew kwam uit Amerika, Brazilië, Australië en Nederland ... stel je de communicatie even voor :)

Dag 1 was een 'makkelijke' dag, een testdag een week van tevoren. 2 camera's op statieven, live signalen vanaf diverse drones en enkele extra camera's van de drone-mannen van Spark Aerial. Het was onze eerste Facebook Live webcast, een drone ballet show. We zonden uit op 2 verschillende Facebook pagina's van General Electric in de engelse en portugese taal. Portugees werd live vertaald vanuit een voice-booth op locatie.Dag 2 was bij het meer Marapendi, een prachtige lokatie. Een van de grootste uitdagingen op elke locatie was een stabiele snelle breedband internetverbinding. Onze opdrachtgever was verantwoordelijk voor dat onderdeel, maar natuurlijk moesten de technische oplossingen op de locaties bij ons vandaan komen. Ook bij het Marapendi meer, waar we de signalen ontvingen door 'internet via radio'. Interessant detail was dat we live video nodig hadden van een kajak van het Braziliaanse nationale Olympische team en van een boot met coach, die de kajak met volgde en een speciale app die de coach gebruikte voor metingen tijdens de trainingen.Dag 3. Dag 3 is eigenlijk al begonnen tijdens dag 2, omdat we hoorden dat we geen internet-antenne mochten plaatsen op de Olympische locatie! Dus, geen internet ... Internet is toch redelijk belangrijk voor een live webcast ;) s'nachts hebben we het probleem opgelost met behulp van veel vrienden. Oplossing: een satelliet uplink naar Los Angeles, daarvandaan werd het signaal naar Washington gestuurd via fiber alwaar men het naar Facebook streamde. Als backup had we een sateliet downlink in Parijs, vanwaar we ook naar Facebook konden streamen ... we hebben die nacht niet veel geslapen.Dag 4, terug bij het General Electric Lab. Deze keer in het gebouw waar ze de glasvezelkabel testen die over de bodem van de oceaan van het ene continent naar het andere loopt.Dag 5, de finale. Terug bij de olympische locatie met een breedbandverbinding van een andere leverancier. En die verbinding was helemaal niet stabiel. Slechts enkele ogenblikken voordat we op de General Electric Facebook-pagina live gingen , vertraagde de internetverbinding... Tijdens de de laatste minuut van het aftellen van de regisseur, hebben we de lijn gecontroleerd en 15 seconden voordat we live gingen, hebben we het erop gewaagd ... GO !Alles ging goed in deze 5 dagen, zowel opdrachtgever LITmedia als General Electric waren meer dan blij met het resultaat. Wat er gebeurde de dag na deze heftige klus... vertellen we in het volgende blogbericht.

We hebben net ontdekt dat de Droneweek-productie is genomineerd voor een Webby Award, bekend als "de Oscars voor het internet". We zijn er erg trots op!

WebbyAwards2017
Link naar de WebbyAwards website met een gave #Droneweek #BehindTheScenes video van ons team!

We willen onze crew bedanken, onze klant LITmedia, Crew of The Barbarian Group + LOT112, natuurlijk onze vrienden van Spark Aerial en Peixe Voador Produções voor dit 2-weekse avontuur dat we nog steeds de moeilijkste klus noemen die we in ons bestaan ​​hebben uitgevoerd.

Behind The Scenes #Droneweek 2016:

Bekijk ook de volgende links: Drone week foto's: Foto Drone week portfolio: Portfolio

De Connecting Media crew

2016 is loading …. let’s go!

2015 .... Voor ons, een jaar met nieuwe kantoren en edit-suites in Nederland en Brazilië.

Onze web en app-afdeling werd genivelleerd met nieuwe teamleden. We deden nieuwe investeringen in onze toekomst, onze medewerkers en partners wereldwijd en natuurlijk onze klanten.

Volgend jaar, zouden we graag meer samenwerkingsverbanden met u allen hebben. We gaan door met dezelfde passie, en blijven ons best doen om innovatief en flexibel blijven, en u te helpen met uw doelen van 2016 te bereiken. Laat ons weten wat uw wensen zijn.

Het was weer een absoluut genot met u samen te werken. Voor ons was het een spannend jaar in al onze activiteiten. We hopen dat het ook een geweldig jaar voor u was!

2016 is loading …. let’s go!

Gelukkig kerstfeest en een vrolijk nieuwjaar!

Het Connecting Media team

Connecting Media Nederland is VERHUISD!

Na 8 jaar in onze media-studio in Baarn, is het tijd voor een nieuwe stap. We gaan verhuizen naar media-stad Hilversum. Ons nieuwe adres heeft alles te maken met muziek en geluid, waarmee het ook allemaal begonnen is bij Connecting Media. We voelen ons al direct thuis.

Wij zitten vanaf 1 juni in het Wisseloord ”Sounds” gebouw. Als u ons wilt bezoeken of chocolade wilt sturen is dit het juiste adres:

Connecting Media
Mozartlaan 25-U
1217 CM Hilversum
Netherlands

Vanaf deze locatie kunnen wij onze klanten nog beter bedienen door een goede bereikbaarheid en een zeer snelle internetverbinding, in een bosrijke rustige omgeving. Kom snel eens een bakje koffie doen om onze nieuwe media-studio te bekijken.

Met vriendelijke groet

René Schaap en Michiel Overeem

Getijden webcast

Soms komen we door onze producties op hele speciale locaties en bij hele speciale mensen. Zo werden we in 2003 benaderd door de internet afdeling van de KRO/RKK om eens te komen praten over een live webcast van de zogenaamde ‘getijden gebeden’ van de zusters trapistinnen van Abdij Koningsoord in Berkel Enschot. Nu waren wij al enigszins bekend met het kloosterleven omdat wij al enige jaren de opnamen en online video’s verzorgenden van de getijden gebeden in het klooster ‘Abdij Maria Toevlucht’ in Zundert. Het is een speciale ervaring als je rondloopt in een klooster als zijnde 2 computer nerds, onze apparatuur is daar eigenlijk niet op zijn plek want je gaat voor je gevoel minstens 100 jaar terug in de tijd…. laat staan dat je er rondloopt met een mobiele telefoon en een gifgroene Apple laptop. Het is een andere wereld.

webcast reportagewagen met ons en de broeders

De KRO/RKK vroeg ons een live webcast mogelijkheid te ontwikkelen zodat de Getijden Gebeden van de zusters 6 keer per dag live te beluisteren zijn door luisteraars wereldwijd. De oplossing moest portable zijn zodat de opdrachtgever ook andere evenementen kon gaan uitzenden vanaf andere locaties. De stream moest zeer klein zijn zodat ook gebruikers met een analoge telefoonlijn nog konden luisteren. De opdracht van KRO/RKK zette ons wel even aan het denken. Indertijd was er nog amper breedband internet. Ook kunnen we de nonnen niet vragen even de webcast encoder op te starten door wat UNIX commando’s in de terminal in te toetsen. Het moest simpel te bedienen zijn en ook moest de uiteindelijke radiostream heel klein worden. Alles moest automatisch werken zodat wij er niets aan hoefden te doen dan behalve periodiek onderhoud en updates.

Het resultaat was een 1 meter hoge flightcase met daarin een Audio mixer + Compressor Gate. Hiermee konden we de audio qua klank en volume automatisch onder controle houden. Het signaal werd ingevoerd in de AudioEncoder. Dit was een computer met het Operating system Linux, hiermee konden we een mooie en stabiele mp3 stream maken die klein genoeg was om over een ISDN lijn te versturen naar de streaming provider. Onderin de webcastset zat ook een No-Break zodat bij spannings uitval de encoder gewoon bleef werken. De Encoder was ook voorzien van een 2de harddisk waar het hele systeem gespiegeld op stond.

De bediening van de set is een ander verhaal. We ontwikkelden een klein kastje met daarop 2 knoppen en een lampje. De nonnen drukte op ‘stream aan’ , het lampje ging knipperen als alles werkte. Aan de buitenkant zag het er allemaal heel simpel uit, maar in het kastje zat een webserver die in verbinding stond met de audio-encoder. Nadat er op de knop ‘stream aan’ werd gedrukt voerde de webserver een aantal commando’s uit naar de encoder zodat deze de stream startte en tegelijk ook inbelde via ISDN naar de streaming provider. Het kastje hing in de kerk en werkte perfect. Nadat een aantal jaren later ADSL-breedband beschikbaar kwam in het klooster, hebben we het systeem daarop aangepast, en ook een video-encoder geïnstalleerd zodat bij speciale evenementen er ook een video stream beschikbaar kwam. We bedienden de video encoder op afstand zodat de rust in het klooster gewaarborgd bleef.

kastje .. webcast set

In 2009 verhuiste het hele klooster van Berkel Enschot naar Oosterbeek, vlakbij Arnhem. De KRO/RKK vroeg ons om zorg te dragen voor de verhuizing van de webcastset en de nieuwe installatie in het totaal nieuw gebouwde klooster. We plaatsten nieuwe microfoons welke beter pastte bij de akoestiek van de nieuwe kerk. Daarnaast werd een zogenaamd CMS ontwikkeld voor de uitzend agenda. De zusters konden online de uitzendtijden zelf instellen en aanpassen.

nieuwe webcast set + nieuwe lokatie

We zijn nu meer dan 12 jaar verder, en hebben begin 2014 de ‘oude’ audio-encoder vervangen voor een nieuwe encoder. De wensen waren een kleine, energie-zuinige encoder. Omdat er nog steeds geen oplossingen bestaan die aan onze wensen voldoen hebben we weer de oplossing zelf ontwikkeld samen met de server experts van Warpnet uit Groningen. Ook is er een nieuw CMS ontwikkeld zodat de zuster klaar zijn voor de komende 12 jaar. Aankomende kerstdagen zijn een aantal speciale uitzendingen van de getijden. Als u wilt meeluisteren bezoek de trapistinnen van Abdij Koningsoord dan via deze link en geniet van de getjden.

link: getijden

Michiel Overeem - managing director Connecting Media Netherlands